Har min personliga coach rätt certifiering?

Certifiering coach

Är min coach rätt certifierad?

Att använda sig av coaching idag är ju ett vanligt sätt att ta sig närmare sina mål och få ut mer av både sitt privata liv samt arbetslivet. Att du använder dig av en bra och utbildad coach är viktigt för att du skall få så bra resultat som möjligt av dina coachingsamtal.

Det finns en mängd olika certifieringar inom coachning och här har vi nedan listat några av de vanligaste:

 

coach certifiering

International Coach Federation

(ICF) är störst i världen vad gäller resurser för företag och personer som söker coacher eller som funderar på att bli en personlig coach. ICF är en ideell organisation som bildats av branschfolk över hela världen som utövar personlig coachning.

International Coaching Community

(ICC) bildades 2003 av Joseph O’Connor och Andrea Lages. ICC är en certifieringsorganisation där alla medlemmar är ICC-certifierade coacher. Under 2016 hade organisationen mer än 12 000 internationellt certifierade coacher från över 60 länder som medlemmar.

International association of coaching (IAC)

är ett oberoende och global coachcertifieringsorgan. Deras uppdrag är att inspirera den pågående utvecklingen och tillämpningen av allmänna coaching standarder.

”Coaching är en omvandlande process för personlig och yrkesmässig medvetenhet, upptäckt och tillväxt”.

Tre snabba tips när du letar personlig coach

1.) Titta på coachens utbildning, erfarenhet och eventuell specialisering.

2.) Var noga med personkemin, många coacher ger ett provsamtal och det är ett bra sätt att testa coachen och om ni passar ihop.

3.) I slutändan är du ansvarig så var beredd att ta ansvar för din egen utveckling och sätt upp tydliga mål för din coachning. Be din coach om hjälp med detta om du tycker det är svårt.

Så se till att du din personlige coach har rätt certifiering. detta borgar till viss del för kvaliteten hos din coach.

Rätt certifiering för min coach är viktigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *